vrijdag 6 oktober 2017

Positief nieuws

Wat is het toch elke keer weer spannend als Jos weer onder de scan moet en je daarna op raadpleging gaat voor de bespreking ervan, altijd bang afwachten, altijd hopen op positief nieuws of als het minder goed nieuws is, dat er toch nog altijd weer een andere oplossing is die ze hebben om de kwade cellen te blijven bestrijden.
Het is een zware weg, maar we proberen er samen zo positief mogelijk onder te blijven, met ups and downs natuurlijk, maar je kan niet anders dan erin blijven geloven.

En vandaag kregen we dus weer positief nieuws, de nieuwe taxustherapie slaat voorlopig aan, de kanker is weer onder controle, joepie!!
Voor hoelang?  Dat kan niemand zeggen en je kan enkel hopen dat als hij zijn werk niet meer doet, dat er dan nog een andere methode klaarligt om te gebruiken.
We zijn dus superblij en willen dit delen met de mensen die ons in lief en leed blijven steunen en daar horen ook velen van de bloggers die me volgen bij.


Gerelateerde afbeelding

Jos heeft door de therapie al heel wat kilo's verloren, we kregen raad van een diëtiste wat we eraan kunnen doen zodat hij weer wat bijkomt en er is al een goede kilo weer bij, maar hij heeft nu veel spieren en spierkracht verloren en heeft ook veel meer kou, vooral zijn hoofd nu zijn haren weg zijn en zijn baard en snor.

Daarom ben ik een muts aan het breien voor hem, eentje in sokkenwol, lekker warm en toch niet te dik, want hij slaapt zelfs met een muts nu.

De start is gezet.


Dit zal een snelklaarprojectje worden denk ik, misschien heeft de poppenblog even wat minder aandacht, maar dit is een goede reden.

Dit is het model dat het gaat worden.


Nog wat werk aan de winkel dus en als het meevalt zal er vast nog wel eentje worden gemaakt.

Maar eerst ga ik na de muts een sjaal breien van de licht- en donkergrijze wol die ik kocht op de opendeurdag, ik heb al een modelletje, maar dat blijft nog effe geheim.


Als er genoeg over blijft, maak ik nog een bijpassende muts.

Dan ben ik nog met een nieuw borduurproject gestart, gevonden via facebook, het dear rhine borduren, een groot project bestaande uit 49 cirkels met daarin telkens een ander motief.


Dit zijn de kleuren en de start van de grote doek.


En dit, beste mensen, is een klein doekje, dat ze speciaal ontwierp ter gelegenheid van haar vakantie in Ijsland, met 4 cirkels en ik maak dit eerst om het in de vingers te krijgen vooraleer ik het grote project maak omdat het op dezelfde manier gemaakt wordt, maar hier werk ik met 1 kleur DMC die vanzelf verkleurt.

Veel projecten die lopend zijn, ik weet het, en dan toon ik alles nog niet, maar dat komt misschien omdat ik de laatste weken nogal in de war ben door de constant veranderende situatie hier thuis met de gezondheid van Jos, dat geeft ongelooflijk veel stress voor beiden.

15 opmerkingen:

 1. Wat een fijn bericht om te lezen Rita !!!! daar mogen we dankbaar voor zijn. Een warme muts is dan zeker op zijn plaats. lekker bezig zijn verruimd de geest ik wens jullie beiden sterkte toe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat de therapie haar werk doet! Ik hoop van harte dat het nog lang goed gaat.
  Ja, dan is zo'n heerlijke muts onmisbaar. Dat breien is weer een goede therapie voor jou ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk nieuws, ik ben reuze blij voor jullie!
  Mooie muts zeg, daar zal Jos vast van genieten nu het buiten snel frisser wordt (en binnen staat hij ook niet verkeerd *Ü*). Leuk om te zien dat je een nieuw borduurproject ga beginnen!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha, positief het weekend in!
  En wat veel plannen! Je bent lekker bezig :-)
  Lieve groet,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijk nieuws. En wat gaaf dat je die muts snel klaar hebt. Zet je het patroon online als dat mag (of een link naar de ontwerper als die er is?). Ik ga zo ook naar je andere blogs kijken. Ik heb een hoop in te halen.

  Liefs en fijn weekend!

  Mariam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super nieuws !!! En is leuk om verschillende projecten lopende te hebben. Prachtig patroon van een muts. Ben benieuwd naar resultaat en ook naar de sjaal.

  Alvast een fijn weekend, liefs Tinne ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heerlijk dat jullie positief nieuws ontvingen, dan valt er toch voor even wat spanning van je af denk ik...
  Die muts zal goed bevallen, en wat een mooi model! Leuk rondjes borduren; dat is weer eens wat anders dan vierkantjes...

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. we zijn inderdaad superblij met dit nieuws, je zussie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat goed dat het een positieve uitslag was voor Jos, we duimen dat het zo verder mag gaan veel brei en borduurplezier

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hopelijk blijft het goed nieuws, weet nu ook wat het is om met een bang hart te wachten op de uitslag
  en je wijze raad om op tijd en stond ontspanning te nemen doe ik ook

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat fijn om dit te lezen. Even rust.
  Ga jij maar eerst lekker die muts afbreien. Dat is nu belangrijk.
  Maar je borduurwerk wordt nu al prachtig. Flink hoor om met zo'n groot project te gaan starten.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijn voor goede nieuws. En mooie projecten waar je mee bezig bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een fijn bericht! En wat zal Jos blij zijn met zo'n mooie muts. Laat poppendag maar gewoon wachten, hoor.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een goed nieuws, fijn om te horen :-)
  Jos zal natuurlijk behoorlijk aan moeten sterken, gelukkig letten jullie goed op elkaar!
  Wat een lekkere warme muts ga je maken voor Jos, natuurlijk zijn de andere dingen waar je aan begonnen bent ook weer mooi. Sorry voor mijn late reactie en liefs Anita

  BeantwoordenVerwijderen