dinsdag 16 april 2013

Dinsdag = Arne en Carlos-dag!

Ja, jullie lezen het goed, ook ik ben besmet met het A&C-virus dus en geloof me of niet, tot nu toe is er nog geen remedie tegen gevonden.
Zoals jullie misschien al wisten (of niet wisten) heb ik al een truitje, rokje en uggs gebreid voor een pop, maar had ik nog altijd geen pop.
Bij deze ben ik vorige week dus toch maar begonnen en na veel gepuzzel, de rechtstreekse hulplijn van Daniëlle (van Danjels Poppenblog) en ook de blog van Wieke (Wieke van Keulen) die bij het poppenbreien heel wat bijkomende uitleg schreef, ben ik al tot dit resultaat gekomen.
 
 
Ja, 2 benen, je ziet het goed.
En ik kan je verzekeren, de eerste pop die je maakt is echt niet zo gemakkelijk, met naaldjes 2,5 en hele dunne wol (of je hebt geen mooi resultaat zegt Daniëlle) voetjes en dan hele lange dunne benen breien die je ondertussen ook steeds stukje per stukje moet opvullen is bij het eerste been echt wel puffen en blazen.  Het tweede been ging al beter :)
Morgen begin ik aan het lijf en ik HOOP tegen volgende dinsdag misschien wel mijn pop af te krijgen.
 
Dan heb ik vandaag nog een verjaardagscadeau gekregen van Marie-jeanne, mijn buurvrouw, die ook altijd mee naar het clubje gaat.  Dat gaat deze week op donderdag door omdat dinsdag het zaaltje al door andere mensen gereserveerd was.
 
Wat kreeg ik?
 
 
Allemaal kleine bolletjes wol in mooie kleurtjes, geschikt om kleedjes mee te breien denk ik en een klein opbergbakje, altijd handig voor mijn nieuwe hobbykamer en al in gebruik genomen :)
 
Wat kreeg ik nog?

 
Een mooie zelfgemaakte kaart!
Pure verwennerij!
 
Ga zeker ook eens kijken bij haar en bij haar en bij haar want ook zij doen een update van de poppen die er overal gemaakt worden. 
Misschien vindt je bij 1 van hen wel iets over mij.....
 
Nog even vermelden: bij "moeke veerle" loopt momenteel een give away tot 28 april!
Schrijf je dus snel in!
 
 
 


8 opmerkingen:

 1. Ik blijf het ongelooflijk knap vinden hoor, dat geworstel met 4 pennetjes! Je pop zal vast heel mooi gaan worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het begin is daar! Ja, en straks bij de nek, dat wordt pas echt lastig, Rita! Maar als je pop dan straks klaar is, wil je er vast ook nog één breien!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk dat je dat probeert, de eerste is altijd moeilijk, succes er mee kijk uit er naar uit als tie klaar is gr mery

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar Rita, ondanks het gepriemel, ben je toch goe bezig !!! En weet je, als de benen samen op vier pennen staan en je begint het lijf te breien, dan kriebelt het nog meer om je pop af te krijgen...
  Dan geraak je nog 10 keer harder besmet met het A&C virus. Zie maar naar mij...
  Nog een leuk cadeau dat je gekregen hebt. Die wol is goed om oogjes van te breien. Ik gebruik die daar ook voor.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volgens mij wordt dat een hele mooie pop. En elk begin is moeilijk. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

  Groetjes berber

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ow dat ziet er zooooooooooooooooooo ingewikkeld uit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, maar dat virus is een fijn virus, toch? Even worstelen met de ledematen, maar dan wordt het vast een prachtig popje. Veel succes!
  Groetjes,
  Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Rita, ik kom even op visite op je blog. Knap gedaan hoor ! ik begin niet meer aan breien op 4 naalden. En dank je wel voor de lieve dingen die je hebt geschreven op mijn blog. Na je gebreide pop kan je hem altijd nog haken :)
  groetjes, breimaan

  BeantwoordenVerwijderen