zaterdag 5 februari 2022

Weer even in blogland

 Na een hele tijd vond ik het toch nog eens nodig om wat nieuws te posten.


Eerst en vooral, mijn operatie is op 29 december 2021 nog gebeurd.

Na een paar dagen ziekenhuis werd de drain verwijderd en kon ik naar huis.

Heel verheugd was ik hierover, want tenslotte kan je thuis evengoed "rusten" dan in het ziekenhuis....


Tijdens mijn opname de dag voordien en de operatiedag zelf toen ik aan het wachten was tot ik aan de beurt kwam, heb ik nog geprofiteerd om te breien natuurlijk.


Ik zette een nieuwe neksok op, de vorige was nog net af voor mijn opname, hier post ik later nog foto's van.  Ook begon ik met een heel eenvoudig babymutsje en met trots kan ik het nu laten zien.


Een musje voor het goede doel, in lichtroze en afgewerkt met restje sokkenwol.


Omdat de wol nog niet op is, ga ik met de resten een bijpassend sjaaltje maken.


Eenmaal thuisgekomen, startte ik na een paar dagen een sok en mocht van mezelf 6 rondjes per dag breien eraan en kijk hoever ik al geraakt ben.
Ik koos om het patroon van de gundelsokken nog eens te maken, te vinden op ravelry.


Omdat ik nog heel voorzichtig moet zijn met het gebruik van mijn arm en zeker niks mag overbelasten, nog veel "rusten" besloot ik om nog eens een diamond painting te maken.


Deze kerstman moet het worden.
Ook wordt er heel veel gelezen, gerust en geslapen.

Maar het gaat de goede kant op, ik kan al wat meer breien, maar brei echt in "slow motion" heel traagjes en niet te lang, maar wel een drietal keer per dag nu.
Afwisselen met lezen, puzzelen, diamond painting en wat eenvoudige huishoudelijke klusjes krijg ik toch mijn tijd gevuld.

De operatie is goed meegevallen en de wonde is al goed geheeld, al moet ook dat nog tijd hebben.  Als nabehandeling hoef ik geen chemo te volgen, wel gedurende 5 jaar antihormoontherapie.

Af en toe zal ik wel weer eens iets posten, aan iedereen die me een kaartje stuurde of aan me dacht of andere berichtjes stuurde, cadeautjes opstuurde of langsbracht, heel fel bedankt!!!
Het heeft me zeker een hart onder de riem gestoken!!

10 opmerkingen:

 1. Wat fijn om van je te horen :) Super dat je al goed aan het herstellen bent - met kleine stapjes natuurlijk - dat geeft moed!
  In mijn omgeving hoor ik het momenteel ook weer vaker, borstkanker, bah, al die vrouwen die heel dat traject door moeten :( Fijn dat je je goed weet te vermaken. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel fijn dat je weer in staat bent om een berichtje te posten! En toch ook alweer het een en ander weer gehandwerkt, geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat het zo goed met je gaat, goed genoeg om weer wat te kunnen handwerken. Je hebt een schattig mutsje gemaakt.veel plezier met de diamond painting, puzzel en boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn om weer wat van je te zien en te lezen! Je hebt alweer heel wat gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zus doet het prima. Komt terug in orde.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat het niet goed met je ging en je zelfs naar het ziekenhuis moest, is me helaas ontgaan. Ik heb even teruggelezen op je blog. Wat een nare tijd voor je, maar gelukkig is de operatie goed gegaan! Fijn dat je geen chemo hoeft.
  Knap dat je nu rustig aan doet met breien; gelukkig heb je genoeg andere hobby's om je toch te vermaken.
  Beterschap en een voorspoedig herstel toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn om je weer te spreken in blogland. Lekker bexzig zijn is de beste therapie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is een goed teken dat je al weer zoveel kunt doen! Wat een nare periode ligt er achter je Rita. Ik hoop dat je per dag opknapt en goed herstelt...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat fijn dat je weer een berichtje kunt posten. Ik reageer niet vaak, maar volg wel je blog. Heel veel sterkte en doe rustig aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn om te horen dat het elke dag beter gaat met je. Mooi dat je ook iets kunt breien.
  Heel veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen