zaterdag 6 februari 2021

Eindelijk

 Eigenlijk moet ik me ertoe verplichten om een blogje te schrijven, zo wordt ik momenteel in de ban gehouden door het handwerken.

Een echte verslaving is het geworden, ik kan er maar niet genoeg van krijgen om mooie dingen te maken of nieuwe dingen te proberen en uit te zoeken.

Heerlijk vind ik dat!

Niet nodig om te zeggen dat ik een hele dikke overvolle bibliotheek heb op ravelry met patronen die ik nog ooit wil maken. 

Met andere woorden: ik zit zeker niet stil, maak vanalles, maar tot mijn spijt moet ik bekennen dat het poppengedoe weer op de achtergrond zit eventjes.

Hoe dat komt..... omdat ik steeds door andere nieuwe ontdekkingen wordt verleid en ermee start of zoals nu weer, omdat ik voor Liene dingen wil maken.


Eerst met trots dit tonen


De kinderen kregen onlangs in het eerste leerjaar allemaal een "lettercertificaat" van alle letters die ze al geleerd hebben en


ze knutselden ook voor zichzelf een hoed met vermelding "letter superheld".
Toen ze uit het klasje kwamen vormden de andere leerjaren een erehaag en werden ze met applaus uitgeleide gedaan.


Dit patroon kocht ik op ravelry voor Liene, ik vond het mooi en nadat An van "atelier rosan" me met trots ook haar "dickey" toonde die ze gemaakt had, was ik verkocht.
Het noemt "Judit children's cowl" van Asynja design, wel enkel in het Noors.
Dit is eigenlijk veel makkelijker voor een kind dan een sjaal, dus wol gezocht en gestart.Deze wol met glitterdraadje in, ideaal want Liene is een blingblingmeisje, kreeg ik ooit van iemand en vond ik ideaal ervoor.


Met naalden 3,5 ging het tamelijk vlot vooruit en 


na 2 avondjes breien was de dickey een feit, het kleurverloop van het garen vind ik heel mooi, net als Liene die hem meteen aangepast heeft.


Ze vond dat hij perfect paste en ik was blij dat ik gelukt was, het patroon was tenslotte in het Noors geschreven, maar waar een wil is, is een weg.  Missie geslaagd!

Omdat ik nog wol over had, hebben we een akkoord gemaakt, ik brei nog bijpassende mittens en een haarband om haar oren warm te houden!


De eerste mitten is dan ook al klaar, gebreid naar het patroon "Nordwand" van het vorig blogje, wel verkleind en in 1 kleur.
5 opmerkingen:

 1. Liene boft weer, wat een mooie col! En dan krijgt ze ook nig een haarband en wanten. Maar ja, ze heeft ook wel erg haar best gedaan op school, dus ze verdient het. Ze wordt trouwens al een hele dame!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is die Liene toch een bofkont met zo'n handige oma.
  En wat de poppen betreft die kunnen zichzelf toch wel even vermaken?
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi de col. De lettercertificaat is een mooie stimulans, erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeps, het breien heeft je wel te pakken hoor! Maar wat betreft poppendag...'niks moet hè...'

  BeantwoordenVerwijderen