vrijdag 5 augustus 2016

Breisels en ander nieuws

Heel stilletjes aan begint het breien weer te gaan, maar enkel met korte naaldjes, met lange naalden lukt het nog steeds niet.

Dus wat doet een mens dan?

Juist ja, sokken beginnen, altijd leuk om te doen.


Dus ging ik in mijn voorraad sokkenwol eens piepen en kwam terug met de Fortissima tweed van Schoeller, een heerlijk garen om mee te breien en geeft leuk effect.

Ik koos een patroon uit het tweede boek van "in 80 sokken de wereld rond", een ajourpatroon, deze sokken zijn voor mezelf.


Zover zijn we al geraakt, niet heel veel, maar beter dan niks.

Ook startte ik nog een ander paar sokken voor iemand op bestelling.

Op de breitrein en in het ziekenhuis haakte ik aan de carribean blue verder, maar die toon ik later nog wel eens.

Nu het andere nieuws.
Vandaag waren we weer op controle met Jos en wat bleek?  Na 5 maanden zonder chemo blijft de tumor toch heel stilletjes doorgroeien millimeter per millimeter sinds december en brak hij ondertussen een 3e rib onlangs.
Daarom is vandaag besloten om terug een andere behandeling op te starten, maar eerst moeten er nog testen worden gedaan om te beslissen welke van 2 behandelingen het best voor hem geschikt is.
Als daar de resultaten van bekend zijn, wordt de behandeling gestart.
Hopelijk slaat deze behandeling beter aan en krijgt ze de tumor onder controle voor lange tijd, afwachten weer, maar we blijven positief, hij blijft zich goed voelen, kan nog altijd goed eten en blijft op zijn gewicht, alleen heeft hij pijn en soms heel veel van die gebroken ribben, maar daarvoor krijgt hij pijnstillers nu.
En ondertussen genieten we van elke dag samen en elke goede dag doen we iets.

Dicht Erbij: Verhalen:11 opmerkingen:

 1. Oh Rita, ik duim heel erg mee dat de nieuwe behandeling wel goed aanslaat...
  Veel liefs.
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Poeh he, dat is geen vooruitgang voor Jos, in die zin dat het weer gegroeid is. Wel heeft het er voor gezorgd dat dat er weer iets gaat gebeuren.
  Bij jou is er kennelijk wel vooruitgang, al gaat het je zo te lezen nog veel te langzaam en dat is logisch na zo'n tijd. Geniet waar jullie kunnen en van elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een zorgen toch weer Rita. Deze ziekte blijft de kop op steken. Hopelijk mag de nieuwe behandeling baat hebben. Wat mooi dat jullie toch nog kunnen genieten. Deze momenten zijn heel kostbaar.
  Wel fijn voor jou dat het langzaam vooruit gaat en de eerste breisels weer tevoorschijn kwamen.
  Wens ook Jos maar veel sterkte van me.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat knap al weer aan het breien, positief is dat :) Minder positief is het nieuws van Jos, maar toch zijn er nog twee behandelingen waar uit gekozen kan worden en dat is dan weer positief. Veel sterkte en hopelijk een snel resultaat van de nieuwe behandeling. Groetjes en veel liefs, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, dat is weer heel wat aan informatie op het gebied van jullie gezondheid. Ik hoop het beste voor jullie! En wat een mooi gedichtje!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De zorgen blijven jullie ook niet bespaard..., wat besef je dan hoe kostbaar de tijd samen is. Er breekt weer een spannende tijd aan voor jullie.
  Wat fijn dat je weer kunt breien, Rita. Want dat is toch wel wat je het allerliefst doet volgens mij op handwerkgebied... Je koos een leuk patroontje voor je sokken!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat akelig dat er zorgen blijven over Jos'gezondheid. Hopelijk slaat de nieuwe behandeling goed aan.
  Fijn dat jullie genieten van elkaar en van de mooie dingen om je heen, dat is heel waardevol!
  Je sok wordt prachtig Rita, heerlijk dat je weer heel iets kunt breien.
  lieve groet, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik hoop dat de pijnstillers goed werken en de kuur gaat slagen!
  Mooi gedicht...
  ..en dat je weer aan het breien bent!! (wat een chique sokken worden dat!)
  liefs Frouwien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik hoop dat het goed mag gaan met jullie naar toch weer al die zorgen. Mooie sokken ben je aan het breien dat geeft dan toch weer wat afleiding Sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie sokken ben je aan het breien. Ik hoop dat de volgende behandeling gauw mag beginnen en aanslaat. Heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik hoop dat de behandeling aanslaat. Heel veel sterkte! Mooi gedicht.

  BeantwoordenVerwijderen