dinsdag 5 april 2016

Dinsdag poppendag van Frouwien

Zoals ik beloofd had is het vandaag een poppendag van Frouwien. 

Mag ik jullie voorstellen aan Gijs de Giraffe?


Gijs werd gemaakt naar een patroon van Antoinette.


Hij kreeg een prachtige trui van Frouwien en kijk eens daar in zijn zak!!!
Je kent het verhaaltje wel van jongetjes en hun broekzakken, daar worden de grootste schatten in bewaard en ja..... dus ook kikkertjes die ze vinden!!


Omdat hij nogal veel last had van zijn nek vroeg hij aan Frouwien om een sjaal voor hem te maken en zoals het een goede poppenmoeder betaamt ging ze meteen aan de slag en kijk wat een prachtexemplaar hij kreeg om zijn nek warm te houden.


Echt veel hielp het niet en door de pijn ging zijn hoofd steeds meer hangen, de arme duts.


Daarom nam Frouwien een wijs besluit, ze haalde zijn hoofd er weer af (natuurlijk na diep overleg met Gijs en MET zijn toestemming) verstevigde zijn nek met een super strak opgevulde tricotbuis en kijk hem nu eens trots rechtop zitten zoals het hoort.  Gijs is heel tevreden met de operatie die Frouwien hem deed ondergaan, geen nekpijn meer, een fiere giraf nu!


Vervolgens kreeg hij een Inca-muts van Rita-wol zei Frouwien (kennen jullie dat merk? ik niet! ) met openingen voorzien voor oren en hoorntjes, geweldig!  Hij is er zo tevreden mee dat hij ze de hele dag op wil, hij zou er zelfs mee slapengaan!! 


Een jas voor Gijs kon natuurlijk niet ontbreken, een mooi blauw exemplaar kreeg hij en wat zie ik daar nog?  Gijs, wat heb je daar? Wat ga je doen?
  Een spinnetje, mooi niet?
Nee, niet weggooien en dat touwtje heb ik nog nodig!!!
Oh, kikkertje!  Die vind ik zoooo liieefffff!!!
Echte jongensstreken, niet?  Maar hij is toch een schatje, onze Gijs.

Verder kreeg Frouwien nog een bestelling om een Jutta-pop te maken, naar het voorbeeld van "zij maakt het", jullie allen welbekend.
En dan volgt hier een sneak peak ervan!


Geweldig niet?  Ze kreeg een tutu aan zoals een andere pop (naar het model van Arne en Carlos) die eerder van Frouwien ook al een tutu kreeg.

Haar naam is nog niet bekend, maar ze ziet er in elk geval lief uit!
De rest van het verhaal komt later nog.
Vergeet de andere poppenmoeders niet:


- Es,
Jannie,
Als je ook mee wilt doen op poppendag, voor een keer of voor regelmatig, laat het weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer! Het is zo leuk om ideetjes te delen en elkaar te inspireren! Er staan alweer wat nieuwe namen bij, gezellig! 

Met mijn pink is het nog steeds niet beter, was alweer bij de dokter gisteren en ga woensdag bij de handchirurg proberen langs te gaan.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten