dinsdag 26 april 2016

Poppendag

Weliswaar een beetje laat dat ik post, maar toch nog op tijd hoop ik.
De laatste 2 dagen zijn een beetje moeizaam verlopen, door zaterdag op het feestje zo goed en zo kwaad als het ging toch wat met liene te spelen, hebben zowel jos als ik het moeten bekopen met pijn erna, vooral Jos heeft heel veel last van zijn gebroken rib als hij met haar gestoeid heeft of ze oppakt en je kan dat aan zo'n kind niet uitleggen natuurlijk en weigeren evenmin, dus betalen we de prijs ervan, maar met liefde en wat pijnstillers is het snel vergeten.
Vandaag gaat het gelukkig alweer beter!

Nu ik nog steeds niet kan breien wordt er hier eentje wel wat ongeduldig, je kan wel raden wie denk ik, juist Lily.

Zal ik het even schetsen?

Wat heb je daar bij Lily?


Dat mooie boek dat je eens kreeg van Micheline waar allemaal poppenkleedjes instaan, je maakte er al eens uit voor Noortje, weet je nog?  Dat vond ik pas een mooie jurk!!


Ja, dat was een mooie jurk, maar die is te groot voor jou, jij bent veel slanker dan Noortje.


Dit tennissetje vind ik wel cool moeke, misschien kan je dat voor me maken?

Nee, dat is ook voor poppen zoals Noortje, dat past je niet.


Oh, hoe stom!!! En deze dan, zo'n mooi dansjurkje, zie je me er al mee gaan dansen?? Ik wel!!!!

Hetzelfde probleem Lily, blader eens wat verder, daar staan modelletjes in voor jou.Oh, hier komen we bij de "barbiemodellen"!  Zou dit voor me passen?  Prachtig vind ik het, een warme broek met kabeltrui, een bijpassende sjaal en ook nog een jas, waauw, dit wil ik wel!

Wel veel hoor, dat zijn al 4 stuks om te maken en ik kan voorlopig niet breien, je weet het, donderdag moet ik pas terug naar de dokter en krijg ik waarschijnlijk een nieuw verband om, wel kleiner, maar breien zal nog niet kunnen vrees ik.


Ja moeke, ik weet het, ik zal nog veeeeeeel geduld moeten hebben denk ik, maar ondertussen ga ik nog wat door met kiezen.  Wat denk je hiervan?  Een slaapoutfit! Mooi, hè, een babydoll met shorts en peignoir staat erbij, hmm, kan ik alvast een bestelling bij je plaatsen voor als je weer beter bent?

Bestellen kan je, maar wanneer ik het zal kunnen maken is nog een andere vraag.

Ok, dan ga ik een lijstje voor je maken wat ik graag zou willen en dan kan jij ermee starten van zodra je beter bent, afgesproken?

Je lijstje kan je indienen, maar je weet, je woont hier niet alleen en ook de andere poppen willen wel eens iets nieuws, dus zal er voor iedereen om beurt iets gemaakt worden.

In orde, daar kan ik mee leven moeke, dan ga ik nu in de boeken kijken en een lijstje maken!Vergeet de andere poppenmoeders niet:


- Es,
Jannie,
Als je ook mee wilt doen op poppendag, voor een keer of voor regelmatig, laat het weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer! Het is zo leuk om ideetjes te delen en elkaar te inspireren! 


Duimen jullie donderdag mee voor goed nieuws voor zowel Jos als ik?

Alvast bedankt!

Winnie the Pooh Art to Brighten Up Your Day:

12 opmerkingen:

 1. Oei, oei, die Lily, ze heeft wel heel veel wensen...
  Natuurlijk duim ik voor jullie! Alle goeds gewenst!
  Liefs,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi ... Lily weet wat ze wilt en haar wensenlijstje gaat uw to-do lijstje behoorlijk aanvullen vrees ik :-))

  Lieve groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel begrijpelijk dat jullie het jarige prinsesje hebben verwend, maarnwel reuze naar dat jullie nu met de pijnlijke gevolgen zitten...
  Gelukkig snapt Lily dat je nu even niet voor haar aan de slag kan, ik hoop alleen maar dat ze dat niet gaat vergeten :-)
  Succes donderdag!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lily heeft een zeer goede smaak vind ik. Afgelopen dagen heb ik ook een pop voorzien van een dansjurkje. Zo leuk om kleding te maken voor poppen.
  Sterkte met je pink.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Natuurlijk duim ik voor jullie beide :) Wat een mooimboek heeft Lily uit de kast gehaald, dat zal een lange lijst worden ;-) Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oh oh, die Lily, hopelijk kan ze haar geduld nog even bewaren zodat je eerst rustig kan herstellen.
  groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ai, valt dat even tegen na zo'n heerlijke verjaardag. Nog van harte hoor!
  Je moet Lily maar vertellen dat de voorpret ook leuk kan zijn.. modelletjes zoeken, wolletjes zoeken, tekeningetjes ervan maken ... Het komt vanzelf wel weer dat breien, Rita. En ik hoop van harte dat er donderdag goed nieuws voor jullie is!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou Lily, maak jij maar een mooi lijstje en droom maar fijn van al die nieuwe kleren. Hopelijk kan Rite weer snel aan de slag. Want die popelt vast om weer te kunnen breien.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha, die Lily, wat een portret is het toch! Volgens mij heeft ze al een driedubbele kledingkast nodig en nog wil ze meer! Maar gelukkig snapt ze wel dat ze nog moet wachten en als het meezit vergeet ze het misschien op den duur.
  Ik hoop zo dat donderdag de arts tevreden is en het herstel voorspoedig verloopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ah die lily en sterkte met het herstel

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lily en Moeke moeten maar gewoon lekker inspiratie opdoen! Dan kan ze straks weer jurkjes breien en heeft lily iets om naar uit te kijken . Maar geduld is soms lastig zeker voor lily.
  Rita ik hoop dat je bezoek bij de dokter goed is verlopen!

  BeantwoordenVerwijderen