dinsdag 22 juli 2014

Poppenvorderingen

Dit is voorlopig mijn laatste poppenblogje denk ik, omdat ik gemerkt heb dat ik bijna de enige ben die de wekelijkse blogjes blijf verderdoen in de vakantie.
Deels ook omdat ik tijdens de vakantiemaanden ook minder tijd blijk te hebben dan anders om aan de poppen te werken.
Het ligt niet stil, maar het vordert gewoon minder snel, de deelname aan de Summer Sal speelt hier een rolletje in natuurlijk en het warmere weer waardoor je soms meer borduurt dan breit.
Daarom zal ik nog wel blijven bloggen, maar niet de wekelijkse poppenblog.

De vorderingen van deze week zijn niet zo groot.


Hond heeft inmiddels 2 voorpoten gekregen en moet dus nog 2 achterpoten en een staart krijgen.
Dit zal in de komende weken wel gebeuren en ik zal een fotoshoot maken vooraleer ik hem aflever bij mijn kinesiste die hem bij me bestelde.

Diezelfde mevrouw bestelde een tijd geleden ook een tweede cactus, die ik eerder voor haarzelf al maakte, om cadeau te doen.


Deze week heb ik mijn moed samengeraapt en eraan begonnen met dit als resultaat.


Die kan ik dus al afleveren deze week.

Eigenlijk is hij wel leuk om te maken, ik heb al een volgende op de naalden staan en wil er nog meer maken, voor mezelf, maar ook om cadeau te doen.
In de "simply breien" waaruit ik hem haalde staan nog 2 andere modelletjes die ik ook eens wil uitproberen.
Maar rustigaan, want mijn linker pols geeft nog altijd problemen bij het breien, maar soms ook bij borduren, ook bij het typen (wat toch een groot stuk van mijn werk is) en bij het poetsen, het wringen vooral (dit laatste is minder erg natuurlijk, hoef ik niet zoveel te poetsen).
Daarom ga ik op raadpleging bij de chirurg die eerder mijn handen al opereerde en zal er dus binnenkort weer een kleine ingreep volgen vrees ik, wat inhoudt dat het handwerk een paar weken uit zal liggen dan, niet fijn, maar het kan niet anders.
Dan is het voorgoed opgelost, maar zover zijn we nog niet, ik laat het wel weten.

Ga toch eens langs bij de andere poppenblogs, alhoewel ik vrees of je veel nieuws zal vinden.Nog even iets vermelden: er loopt een leuke give away bij Mirjam van DEZE BLOG
en er hebben nog niet veel mensen ingeschreven, dus allen gaan kijken en doe mee, je kan er dit winnen.Schrijf je dus zeker in!!!

9 opmerkingen:

 1. Ije hondje wordt echt een dotje!
  Ook de cactus ziet er prachtig uit, net echt :-)
  Ik hoop van harte dat de problemen met je pols verholpen kunnen worden, ook al ben je daar een tijdje door uitgeschakeld, maar altijd last houden is echt niet fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pas maar op met dat hondje... als hij straks body krijgt door het vullen, loopt hij misschien met de eerste de beste liefhebber mee.!
  Ik vind dat je de poppenafleveringen lang hebt volgehouden. Voor alles is een tijd, en wie weet komt er wel weer een nieuwe poppenperiode.
  Sterkte met je hand, ik zou er idd goed naar laten kijken en als er wat aan gedaan kan worden zou dat toch heerlijk zijn...

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat jammer dat je handen nog niet willen wat jij wilt! Ik hoop dat het na de volgende ingreep beter gaat zodat je zonder pijn aan je hobby kunt!
  Verstandig om de poppenupdate's wat te verminderen, het moet natuurlijk wel leuk blijven en geen 'moeten'worden ;-)
  Wat is je cactus mooi geworden en wat past hij mooi in het weertype van deze weken, écht zomers!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het warme weer werkt ook echt niet mee met onze brei en haak dingen, en l doe je iedere keer een klein stukje komt het toch af ;o)
  we zien vanzelf een nieuwe pop of dier verschijnen op je blog, denk maar goed om je handen hoor Rita.
  groetjes
  Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat hondje wordt wel super ... en de cactus is net echt. Hopelijk ben je niet te snel buiten strijd met je hand ... maar aan de andere kant heb je dan even meer tijd om boeken te lezen :-) Zijn jullie weer vaak aan deze kanten nu?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja het is stil op de blog he Rita, ik ben er zelf ook niet zo veel. Ben wat meer op facebook (waar ik ook spelletjes doe hahah)
  Heb wel net een arne en carlos site er bij gemaakt, waar iedereen zijn poppen kan laten zien, dus misschien vind je het leuk om ook lid te worden .?
  https://www.facebook.com/groups/577005519074604/

  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. de cactus is erg leuk, het zou ook een mooi speldenkussen kunnen zijn.
  het is inderdaad rustig in blogland, maar Imke en ik blijven stug doorgaan met 2 berichtjes per week ☺
  groetjes, Evelyn

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goh, dus jij had nog steeds poppendag, Rita! Ik ben net terug van onze vakantie en zit je blogs van de afgelopen weken even te bekijken. Mooie dingen heb je gemaakt, die biscornu's, het borduren en de cactus! En wat een leuke kleindochter hebben jullie!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. We zijn een weekje verder en het is stil op je blog..... Dat kan natuurlijk betekenen dat je met andere leuke zaken bezig bent, maar het kan ook betekenen dat er iets anders aan de hand is.....Misschien zit je wel in de lappenmand? Ik hoop dat alles goed gaat!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen