zondag 4 december 2016

Begonia swirl

Begonia swirl, waar haalt ze dit nu weer uit?  hoor ik jullie denken.
Nu, de begonia swirl is een patroon dat ik leerde kennen via Jeanet van de bekende blog "blij dat ik brei".  Meteen was ik verliefd op het patroon en wou hem wel maken voor mezelf.

Dit is het model.

Begonia Swirl

Dus werd er wol gekocht en een begin gemaakt wat je HIER nog eens kan nalezen, zoals je kan zien was dat in mei 2015!!!! Een hele tijd geleden dus, 1 keer heb ik hem nog meegenomen op vakantie in Zeeland en nam ik een foto ervan die ik niet meer terugvind op de computer maar sindsdien lag hij hier altijd maar te wachten.

Een paar weken terug nam ik hem af en toe ter hand en kijk hoever we al gekomen zijn.


We zijn er nog niet, maar nu vordert het toch, ik mag bijna aan de bladrand beginnen nu.  Het zijn hele lange rijen van meer dan 400 steken, dus als je er 2 per avond kan doen mag je blij zijn, maar ik heb tijd en doe het rustigaan, ik moet wel met mijn pinkje dat me blijft parten spelen bij het handwerken.
Maar ik houd jullie op de hoogte!

Komen jullie dinsdag opnieuw kijken wat de sint bracht voor de poppen????


7 opmerkingen:

 1. Wow Rita wat wordt hij/zij mooi! Het zijn inderdaad lange pennen en waarschijnlijk moet je voor de volle 100 procent geconcentreerd zijn, maar het is de moeite waard. Wat een mooi patroon!
  Veel plezier met het verder breien en zachtjes aan met je pink.
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt heel mooi!
  Natuurlijk kom ik dinsdag kijken!
  Liefs,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat wordt heel mooi! Met langzame voortgang kom je er ook ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit wordt een kunstwerkje! Mooi patroon en je hebt een prachtig wolletje uitgezocht!
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige sjaal! En nu ben je fijn al toe aan de rand. Dan krijg je vaak zin om hem af te maken. Maar doe een beetje rustig aan hoor! Iedere dag een draadje is een hemdsmouw in het jaar....
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo'n mooi breiwerk kun je natuurlijk niet in de kast lagen liggen... Met wel heel veel steken in één naald hoor! Doe maar rustig aan, dan breekt het lijntje niet, zeggen ze wel eens.

  BeantwoordenVerwijderen