dinsdag 19 juli 2016

Poppendag

Dit keer ben ik zeker op tijd!
Ook niet vergeten, want het haken begin ik almaar meer te doen, ook patroontjes zoeken en er echt mee bezig zijn, maar naar het breien blijf ik verlangen.
Maar ja, een mens past zich aan zeker aan zijn situatie?

Dan nu de poppen, zoals jullie wel weten kocht ik ooit 2 baby born poppen, Belle en Beau, waarvan Belle hier bij ons bleef wonen en Beau mee naar Liene verhuisde.

Toen ze toekwamen waren ze zo gekleed.


Later bestelde ik bij Jannie voor elk een nieuw setje kleding, maar meer hebben ze dus niet en dat is niks voor een pop natuurlijk.

Een hele tijd geleden, toen ik pas gevallen was, besloot ik om nieuwe setjes te maken en er werd gestart met een project.


Zover was ik gekomen, maar een vervolg kwam er maar niet.
Vorige week heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en dit afgewerkt en kijk wat het geworden is, een paar mensen hadden het toen al geraden.


Een zonnehoedje is het geworden en het is net op tijd klaar want de zon komt eraan!
Een lintje werd erin geregen en


wat accessoires voor versiering werden gehaakt.


Met trots toont Belle haar nieuwe zonnehoedje, ze is maar wat tevreden, maar zoals het elke pop betaamt vroeg ze al meteen achter een zonnejurk voor erbij.


Nog even wat close-ups van het hoedje.


Vooraan een bloemetje en achteraan zit het strikje.


Wat de zonnejurk betreft, ik zal mijn best doen, maar snel gaat het nog altijd niet, dus Belle zal wat geduld moeten oefenen, ze koos alvast kleurtjes uit voor een jurk, een rokje, een vestje, een bloesje, schoentjes enz.  want ze is stiekem achter mijn rug op de computer gaan neuzen, dan weet je het wel zeker? 


Deze kleurtjes zijn uitgekozen, een beetje donkere foto, het is mintgroen, lichtblauw, roze, geel, rood en wit!

 Ze kwam met een hele waslijst aan projecten af, maar er zijn hier nog andere kandidaten in huis die ook eens iets nieuws zouden willen..... zou dit problemen geven?
Ieder om beurt is misschien een oplossing, wordt vervolgd.


Vergeet de andere poppenmoeders niet:


- Es,
Jannie,
Als je ook mee wilt doen op poppendag, voor een keer of voor regelmatig, laat het weten! Dan wordt het lijstje weer wat langer! Het is zo leuk om ideetjes te delen en elkaar te inspireren! 

TOT VOLGENDE WEEK!

12 opmerkingen:

 1. Wat een leuk hoedje, Rita! Maar o jee, wat een verlanglijst levert Belle in! Doe maar rustig aan met dit warme weer!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, Belle houdt je in ieder geval lekker bezig, Rita. Ik hoop dat ze iets om te haken heeft gekozen. Hoewel, als het een breiwerkje is, kun je ze even achter in de rij plaatsen.....hihi. Maar ik snap heel goed dat je je breinaalden mist, jij als echte breifanaat. Sterkte met je hand en met het wachten tot het breien weer kan.
  Groetjes,Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk hoedje!
  Ik weet niet of het goed gaat als iedereen op zijn beurt moet wachten, als je maar niet de nachten gaat doorwerken voor die kleine zeurkousjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. tja zo krijgt ze haar kast gevuld met mooie outfitjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke kleur voor een prachtige hoed :)
  Tja en je kunt meteen weer verder zie ik al ;) Die poppen van tegenwoordig, ze weten heel goed wat ze willen, veel plezier met het makn van een nieuwe outfit en inderdaad, misschien maar ieder op zijn of haar beurt. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je een mooie hoed gemaakt!! Laat Lizzy hier maar niet achter komen ;-). De setjes kleding van Jannie zijn ook heel schattig. Groetjes, Mariam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een schattig hoedje! Ik ben benieuwd of Liene die stiekem even gaat passen wanneer ze weer bij jullie op bezoek komt. :-)
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, ik ben ook helemaal wèg van het hoedje! En wat leuk dat je toch een beetje je draai hebt gevonden met haken als creatieve techniek!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. leuk hoedje
  ik ga binnenkort mijn eerste reborn pop maken. Dan doe ik graag mee met dinsdag poppendag.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie hoed. Leuk afgewerkt ook. Maar ik hoor wel dat je voorlopig nog niet klaar bent voor deze dame. Nu je eenmaal aan het haken bent geslagen, zijn er ook weer genoeg patroontjes te vinden.
  Succes ermee. Maar laat je hoofd niet op hol brengen door deze dame.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een schattig hoedje! Doet me een beetje aan beertje Paddington denken :-))
  Succes met die enorme wensenlijst.... Laat Belle maar niet meer achter de pc :-)))
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen