dinsdag 30 december 2014

Work in progress of bezige breiwerkjes

Belofte maakt schuld en dus zal ik jullie mijn huidige breiwerkjes tonen.

Dit is maar en deel ervan want er liggen nog een heleboel breiwerken die al jaaaaaren op de pennen staan of een paar maanden en in de vergeethoek zijn belandt.

Momenteel brei ik aan:


de vissersmuts voor mijn oudste zoon (dat jullie goed geraden hadden trouwens)


nog eens een paar sokken voor hubbie (en eigenlijk ook nog een paar sokken voor Leen, aan Annechien heb ik trouwens ook beloofd nog een paar te breien)


een colsjaal (voor mezelf of om cadeau te doen)


en het ascotsjaaltje dat ik HIER al aankondigde als nieuw project, maar dat ik al opnieuw uithaalde ondertussen omdat het enkel met blauw te klein ging uitvallen.  Dus ging ik naar de wolwinkel waar ik een kleurtje bijhaalde om te mengen en het resultaat valt mee, er zit een glittertje in de zwarte wol.


Tenslotte ben ik toch ook maar gezwicht voor de "hype" van kleuren voor volwassenen, of het me ligt weet ik niet, we zullen zien.

En dan zijn er nog andere breiwerkjes die ik al bijna niet meer durf te tonen omdat ze al zo lang bezig zijn, het overslagvestje voor Liene (foei! maar het is toch nog te groot), de adventssjaal die ik vorig jaar begon, voor Lily moet er nog gezorgd worden voor een winterbroek en een verpleegstersvest (en dat laatste wil ze bij de volgende chemo aandoen en meekomen (ohoh)) een minimuis (van zij maakt het) wacht ook nog op resterende ledematen alsook een minihippie (van Arne en Carlos) en de rest vertel ik niet meer.
Maar ik zou toch willen proberen om al deze dingen kortelings af te maken en ik ga jullie op de hoogte houden (misschien een stimulans?), hoewel ik durf bekennen dat het heel moeilijk voor me is om maar aan 1 project te werken, dus een beetje begrip.
Oei, dan vergat ik nog een paar kabouters die ik nog moet maken om weg te geven en een paar opkikkerpotjes die wachten op afwerking (met ogen of bloemetje).
En nu stop ik, maar wel met de allerallerbeste wensen voor 2015 voor alle volgers en lezers of nieuwkomers.  Ik duim al voor een creatief maar vooral gezond jaar!


12 opmerkingen:

 1. Wat een mooie WIP's en een fijne jaarwisseling!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een hoop leuke werkjes tegelijk. Herkenbaar hoor, ik wissel ook nog wel eens van het een naar het ander. Fijn dat het handwerken je wat afleiding geeft in deze moeilijke tijd. Gewoon lekker doen waar je op dat moment zin in hebt!!

  lieve groet, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je zult je niet vervelen... ik wens je een prettige jaarwisseling en bedankt voor je lieve woorden als reactie op mijn blogverslagen..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. gezellig om zo lekker bezig te zijn met verschillende werkjes jullie ook een fijne jaarwisseling en een goed 2015

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk hoor zoveel verschillende werkjes onder handen. Zo kan je lekkef kiezen wat te doen e dat af laten hangen van je stemming. Het nadeel is natuurlijk wel dat het wat langer duurt voor er iets af is, maar ach dat geeft toch niks?
  Veilige en gezellige jaarwisseling en een mooi, creatief maar vooral gezond 2015 voor jou en alle lieve mensen om je heen!
  Lieve groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo, voorlopig genoeg te doen, een mooie verscheidenheid aan projecten!
  Ook vast een goede jaarwisseling gewenst en een mooi, creatief en gezond 2015 gewenst!
  Groeten en liefs,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha, wat veel werkjes..., maar dat is hier ook zo hoor! Ik ben gestopt met het in kaart brengen ervan en doe gewoon wat ik leuk vind. Als er zo regelmatig wat af komt, is het goed. En ik zie elke keer weer affo's bij jou, dus het zit wel goed!!
  Weet je dat ik vandaag ook een kleurboek voor volwassenen heb gekocht? Toevallig hè.., maar 't is wel een andere dan die van jou. Het is heerlijk om te doen, verstand even op nul en kleuren maar...
  Rita, ik wens jullie een hele goede jaarwisseling en ik hoop dat 2015 voor jullie een goed en gezond jaar zal zijn (wel spannend met je man..) en met veel creativiteit!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wat heerlijk om te lezen dat jullie allemaal ook aan heel veel werkjes bezig zijn. Kan ik manlief vertellen dat ik niet gek ben, maar dat het gewoon hoort bij creatieve mensen.
  Ik wens jullie allen een gezellige jaarwisseling en de beste wensen voor het nieuwe jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik denk dat iedereen wel last heeft van veel werkjes. Als er af en toe dan ook maar eens iets afkomt, moet dat toch kunnen.
  Ik heb ook al eens naar die kleurboeken staan kijken, maar ik vind dat toch eigenlijk een nutteloze tijdsbesteding, maar wel leuk denk ik.
  Jullie ook een goede jaarwisseling gewenst en hopelijk goed berichten volgend jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je hebt nog genoeg te doen. Ik wens je een fijne jaarwisseling en een goed 2015.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een goed idee om de zwarte glitterwol door het blauwe heen te breien! Handwerk lekker op je eigen manier Rita, ieder doet het zoals zij het prettig vindt.
  Jij ook gelukkig nieuwjaar en het allerbeste voor 2015. Groetjes, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jaja nog genoeg werk aan de winkel groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen